Jul på Undersåkers Charkuteriefabrik

Välkommen till Undersåker, hoppas vi ses i julstöket!

Du som kund kan förbeställa i princip allt ett julbord bör innehålla här på hemsidan. Du kan också komma till butiken och själv välja vad du vill ha. Julmaten är uppdukad i butiken från den 19:e december. Om du förbeställer så packar vi allt i förväg så att du bara behöver komma förbi butiken i Undersåker för att betala och hämta din låda.

Som vanligt är det mesta vi erbjuder baserat på jämtländska råvaror som i de flesta fall också är ekologiska. Gris från Eriksgården i Trångsviken, nötkött från jämtländska mjölkbönder och vilt från Fäviken utgör basen i årets julsortiment.

Ni som är trogna julkunder här vet att tillgången på skinka är mycket begränsad. Det är ju väldigt mysigt med en hel skinka, men vi vill att ni som väljer att köpa skinka av oss ställer er själva en enkel fråga innan ni klickar på beställknappen. Kommer vi verkligen att vilja/kunna äta upp en hel skinka? Istället för att köpa en för stor hel skinka föreslår vi att man köper skivor i den mängd man faktiskt behöver. Vi som jobbar här är nog inte de enda som historiskt ätit av vår skinka inte bara till jul utan även halvvägs in genom januari, ofta i anrättningar som pyttipanna och kanske allra pliktskyldigast i eleganta sammanhang som gratinerad med en ananasring. Om vi alla köper just så mycket skinka vi behöver så kommer fler att få äta ekologisk, jämtländsk skinka till jul helt enkelt eftersom den då kommer räcka till alla som vill. Kanske blir det också lite mindre svinn på det här viset.

Förbeställningar kan göras från den 28 november  till och med den 15:e december. Upphämtning av förbeställd julmat sker mellan den 18:e och 23:e december.

Alla varor betalas i butiken vid upphämtning. Ta med ditt bekräftelsemail i telefonen eller utskrivet på papper så att vi enkelt kan hitta din order. Alla priser nedan är inklusive 12% moms. Beställningen är bindande. För order som ej avhämtas skickas en faktura.

Vid frågor, vänligen maila till butiken@undersakers.se

PS I vår butik kan du komplettera din order med nästan alla de varor som vi har i vårt vanliga sortiment. Vi har bland annat smör, ost, knäckebröd, vörtbröd och en massa andra godsaker.